sábado, 22 de junio de 2013

Visita al Taipei 101

Encara que faci un calor insuportable i escasegi la gent pels carrers, els guardians vigilen la ciutat. En aquesta ocasió el barri de Xinyi, zona coneguda pels gratacels, les tendes de marca i els lloguers cars. La paraula higiene té sentit en aquest barri, encara que vingui acompanyada de manca de personalitat.
A pocs minuts de la parada del metro ja asoma el principal atractiu del barri a menys que la intenció sigui comprar estatus en forma de roba o joies. El Taipei 101 es el quart edifici més alt del món, encara que dins d'aquest edifici, on no han trobat convenient renovar la informació, segueix constant com el tercer. 
Des de d'alt les vistes són impresionants. El mirador interior està en una planta 89 i l'exterior en una 91. Com sol ocòrrer en Taipei, una de les característiques més impresionants de la ciutat és veure com la natura quasi invadeix la ciutat sobrepoblada. La boira també intentava apoderar-se.
La informació sobre arquitectura també es d'apreciar. Especialment la que explica el funcionament de la bola gegant suspesa per cordes gegants que en cas de terratrèmol absorveix les vibracions.
I per a eixir de l'edifici exposició/tenda de joiería de jade i coral.

Leon guardian Xinyi
Lleó vigilant els carrers

Taipei 101
Taipei 101

Vistas desde el Taipei 101
Vistes des del Taipei 101

Vistes des del Taipei 101 (2)
Vistes des del Taipei 101 (2)

mecanismo taipei 101
Mecanisme d'absorció de terratrèmols

Dragon de coral
Figura de coral


Bonus: Cal dir que, malgrat la elegància i la finura de la resta de l'edifici, la planta baixa té el que ací s'anomena un "food court", és a dir, una sala enorme on fiquen tots els restaurants de l'edifici amb bancs per dinar al centre que comparteixen tots els locals i els clients. Molt comunitari tot. En el nostre cas vam menjar açò que podeu veure a la imatge per uns 4 euros al canvi. No és baratíssim com altres vegades, però no està mal si penses que estem en el cor del barri "pijo".

Arròs amb tortilla i setes (?), sopa i filet empanat.

Share:

1 comentario:

  1. el leon que vigila las carreteras , en españa tenemos a la guardia civil , ja ja TT

    ResponderEliminar

Con la tecnología de Blogger.

Buscar

Lo más visto

Quién nos sigue